Ozdravný pobyt dětí českých krajanů ve Václavově 2016, 4



Krajanským dětem z "černobylské" oblasti, které účastní ozdravného pobytu pořádaného Česko - ruskou společností, se v uplynulých dnech dostalo mnoha zajímavých zážitků: po pravidelném dopoledním rehabilitačním a edukačním programu navštívily Olomouc a zoologickou zahradu na Svatém Kopečku, muzeum a bazén v Uničově, Javoříčské jeskyně, absolvovaly řadu disciplin táborové olympiády a Hasičský sbor z Uničova pro ně připravil zábavné a zajímavé odpoledne.
Spejbl a Hurvínek ve Václavově, foto T. Binderová

     Radost dětem opět udělali Martin Klásek a jeho kolegové, když přijeli do Václavova se Spejblem a Hurvínkem a představili dětem v několika scénkách legendární loutkové postavičky, ale i straší loutky vytvořené např. J. Trnkou. Děti pak milé návštěvě poděkovaly nejen potleskem, ale i symbolickými dárky, které samy připravily, a popřály Hurvínkovi k jeho letošním 90. narozeninám. Závěrem hosté vyhodnotili výtvarnou soutěž dětí.
     Příjemné odpoledne, ale i atmosféru celého pobytu zachycuje článek Michala Krestýna v Šumperském a jesenickém deníku. Článek ke stažení zde.