Závěrečný koncert IX. mezinárodního hudebního festivalu Eduarda Nápravníka



Datum konání:
15.6.2018

Dne 15. června 2018 se v Mariánských Lázních uskutečnil závěrečný koncert IX. mezinárodního hudebního festivalu Eduarda Nápravníka.  Festival probíhá každoročně v různých českých městech za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Je věnován významnému českému hudebníkovi, skladateli a dirigentovi Eduardu Nápravníkovi, který byl v letech 1869 – 1916 šéfdirigentem orchestru Marijinského divadla v Petrohradu a jeho tvorba znamenala velký přínos pro rozvoj hudební kultury Ruska.

Na koncertě vystoupil Západočeský orchestr (Mariánské Lázně), který dirigoval M. Pešík. Spolu s ním se zúčastnili: známý český saxofonista F. Slováček, J. Hlaváč a F. Slováček jr. a ruský klavírista V. Grochovskij.

Večer zahájil    předseda organizačního výboru festivalu Vjačeslav Grochovskij. Představil účinkující a seznámil diváky s programem koncertu, který byl letos věnován 70. výročí známého českého hudebníka J. Hlaváče. Poděkoval Ruskému středisku vědy a kultury v Praze a jiným organizacím za podporu festivalu.

Na koncertě zazněla díla E. Nápravníka, F. Kramáře-Krommera, W.A. Mozarta, J. Hlaváče a V. Grochovského.

Na závěrečném koncertě IX. mezinárodního hudebního festivalu Eduarda Nápravníka v Mariánských Lázních bylo přítomno více než 150 diváků.

Tento článek je dostupný v: Russian

 

Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů