Závěrečný koncert X. mezinárodního hudebního festivalu Eduarda Nápravníka



Závěrečný koncert jubilejního ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Eduarda Nápravníka se uskutečnil 5. července 2019 v koncertním sále Casina v Mariánských Lázních. Festival je věnován významnému českému hudebníkovi, skladateli a dirigentovi Eduardu Nápravníkovi, jehož 180. výročí narození si letos připomínáme. Nápravník byl v letech 1869 – 1916 šéfdirigentem orchestru Mariinského divadla v Petrohradu a jeho tvorba znamenala velký přínos pro šíření české hudby v zahraničí i pro rozvoj ruské hudební kultury.
Na koncertu, který moderoval Jiří Klapka vystoupil Západočeský symfonický orchestr, který dirigovali Martin Peschik a Felix Slováček mladší. Sólisty byli saxofonisté Felix Slováček, prof. Jiří Hlaváč, Felix Slováček ml., kytarista Luboš Malý a klavírista dr. Vjačeslav Grochovský, ředitel festivalu.
IMG_1234_deforez.jpg
Na snímku V.Grochovskij, L.Malý, J.Klapka, F.Slováček a F.Slováček ml.
Foto: E. Sorokina
Na koncertu zazněla díla Eduarda Nápravníka a dalších českých skladatelů vedle známých světových melodií. Mistrovství všech interpretů a zejména hudební legendy Felixe Slováčka, odměnili diváci dlouhotrvajícím potleskem ve stoje.
Jan Novák

Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů