Vítězové Puškinova památníku Plzeňského kraje v Rusku



Ve dnech 4.-11. srpna 2019 se skupina učitelů a studentů Plzeňského kraje účastnila 10.mezinárodní konference učitelů v Tatarstánu. Konference i stáž studentů se konala na Jelabužském institutu Kazaňské státní (přivolžské) univerzity (Jelabuga, Tatarstán, Rusko) http://fest.kpfu.ru.
Pozvání na konferenci získala Mgr. Vlasta Klausová, vedoucí Ruského centra při ZČU v Plzni https://www.ruskecentrum.zcu.cz, které pořádá také krajské kolo festivalu ARS POETICA – Puškinůvpamátník.
V dubnu letošního roku přijela na oficiální návštěvu Západočeské univerzity ředitelka Jelabužského institutu Jelena Merzon. Navštívila Ruské centrum a velice jí zaujaly aktivity, pořádané ve spolupráci s ČAR a ČRS, zejména semináře pro zvyšování kvalifikace učitelů ruštiny a festival Puškinův památník a zaslala pozvání pro účastníky semináře a Puškinova památníku. Zájezdu se zúčastnilo celkem 7 učitelek ruského jazyka ze ZŠ a SŠ Plzeňského kraje a 3 studentky (2 ze ZČU a 1 z Gymnázia Klatovy), které obsadily 1. a 2. místo v krajském kole Puškinova památníku v kategorii recitace a sólový zpěv. Náklady na pobyt, stravu a kulturní program hradil Jelabužský institut, účastnice si hradily pouze náklady na letenku.
puskpam_plzen_rusko_2019.jpg
Kromě zajímavých přednášek a workshopů jsme se seznámily i s historickými a kulturními památkami Jelabugy a hlavního města Tatarstánu Kazaně. Kromě nezapomenutelných zážitků si všechny účastnice odvezly i certifikát o účasti na Mezinárodní konferenci.
VK

Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů