Slovanský hudební salon v Moskvě



Na hlavní scéně Festivalu České republiky v Moskvě vystoupil Jiří Klapka se svým hudebním sdružením. V programu Písně Československa s prezentací stejnojmenného zpěvníku byly zařazeny písně v češtině, slovenštině a ruštině, které publikum zpívalo spolu s interprety.
koncert_moskva_2019_web.jpg
Na Festivalu se vystřídala řada hudebních skupin a tanečních souborů z České republiky. Kromě Slovanského hudebního salonu např. folklorní soubor Rosénka, s velkým úspěchem vystoupila i slavná moravská skupina Fleret. Festival se konal ve dnech 24. a 25. srpna 2019 v Baumanově parku. Zúčastnilo se jej 57 tisíc diváků, kteří měli možnost seznámit se i s českou gastronomií, nakoupit typické české produkty a zúčastnit se řady zábavných i edukačních aktivit vhodných pro návštěvníky každého věku. Slovanský hudebním salon zahrál a zazpíval také na vernisáži výstavy spisovatele a fotografa Levona Osepjana, která se konala ve Slovenském centru v Moskvě.
pod_kremlem.jpg
Spřátelené hudební skupiny Slovanský hudební salon a Fleret
festival_moskva_2019_web.jpg
Jiří a Jan Klapkovi s členkami vedení Rusko-české společnosti dr. Taťánou Čerkasovovou a doc. Irinou Ušakovovou (vpravo)

Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů