ŘÁD PŘÁTELSTVÍ PRO VADIMA PETROVA



Vynikajícímu českému hudebnímu skladateli Vadimu Petrovovi bylo rozhodnutím ruského prezidenta Vladimira Putina z 26.10.2019 uděleno nejvyšší státní vyznamenání udělované cizincům - Řád přátelství.
Ze zdravotních důvodů si však osobně Vadim Petrov (*1932) převzal vyznamení až na slavnosti, která se při této příležitosti uskutečnila 13. února 2020 v reprezentačních prostorách Velvyslanectví Ruské federace v ČR. Řád mu předal rada-vyslanec Feodosij Vladyševskij a ve svém vystoupení řekl, že Vadim Petrov významně přispěl ke sbližování české a ruské kultury.
Předání Řádu přátelství_W.jpg
Odpověď Vadima Petrova
* * *
Informace o udělení vyznamenání přinesl náš tisk již v listopadu 2019
Mezi hosty, kteří se předání vyznamenání zúčastnili, byla rodina, nejbližší přátelé a spolupracovníci, známé osobnosti – mezi jinými Václav Hybš, Felix Slováček či Jaroslav Svěcený nebo Vladimír Remek. Akordeonista Sergej Abrekimov přednesl několik skladeb Vadima Petrova a Pražský mužský komorní sbor zazpíval několik písní, včetně písně na slova Miloně Čepelky Kamenné město, věnované osvobození Prahy a ruské lidové písně Nočeňka, kterou Petrov aranžoval pro Karla Gotta.
Petrov_s_dcerou_W_1.jpg
Vadim Petrov s dcerou Taťjánou Vojtovou-Petrovovou
* * *
Rozsáhlé dílo Vadima Petrova zahrnuje téměř 1400 titulů. Pro potěšení přikládáme pár odkazů a veliké poděkování za radost z krásné hudby!
Vadim Petrov - hudební skladatel, dirigent, klavírista a profesor

Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů