Koncerty u příležitosti 77.výročí bitvy o Stalingrad



U příležitosti 77. výročí bitvy o Stalingrad se ve dnech 29. ledna až 6. února 2020 uskutečnily v Čechách a na Moravě koncerty populární volgogradské pěvkyně Natelly Imědašvili.
natella_ostrava_W.jpg
První koncert se uskutečnil 29. ledna v křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze za účasti mimořádného a zplnomocněného velvyslance RF v ČR Alexandra Zmejevského. Ostravský recitál paní Natelly 1. února, v sále Akademie, doplnila vystoupení zpěváků Sergeje Zubkeviče a Igor Jelínka i studentů - na akordeon hrála Hana Kosková a na housle David Harok. V koncertní sále Základní umělecké školy v Bruntále doprovázela třetího března Natellu Imědašvili, stejně jako na všech koncertech, klavíristka Lia Jermjajeva. Sál U Švagerků v Hradci Králové tleskal oběma umělkyním 6. února 2020. Koncert zajímavě doplnila i beseda účastníků zájezdu do Volgogradu, pořádaném ostravskou organizací Česko-ruské společnosti.
natella_rsvk_W.jpg
velvyslane_rsvk_W.jpg
Za dlouholetou a úspěšnou spolupráci předal paní Natelle Imědašvili honorární konzul RF v ČR
ing. Aleš Zedník čestné uznání.
harmonika_W.jpg
houslista_W_1.jpg
Poděkování za organizaci koncertů patří obětavým organizátorům celého turné manželům doc. Tamaře Galinině a dr. Karlu Šestákovi, ale také východočeským přátelům dr. Josefu Bínovi, Mgr. Haně Žatečkové, Vladimíru Nečasovi, bruntálskému předsedovi ČRS Cyrilu Srubjanovi a v neposlední řadě řediteli RSVK Andreji Končakovovi.

Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů