DNY SLOVANSKÉ KULTURY 2020



Kulturní dědictví UNESCO Ruské federace a Bosny a Hercegoviny, červen – prosinec 2020. Akce konaná ve spolupráci s Česko-ruskou společností a Českou asociací rusistů.
PAMĚŤ SVĚTA UNESCO RUSKÉ FEDERACE (Velehrad 12.6. - 3.9.2020)
Na Velehradě byla zahájena 12. června 2020 v Muzeu bible a v Poutní prodejně panelová výstava PAMĚŤ SVĚTA UNESCO Ruské federace. Výstava je rozdělena do dvou částí a umístěna v Muzeu Bible a Poutním knihkupectví. Výstava potrvá do 3. září a nabídne několik doprovodných akcí (viz příloha) a doplní ji i multimediální prezentace a kopie nejstarších ruských knih.
KULTURNÍ DĚDICTVÍ UNESCO RUSKÉ FEDERACE (Brno 29.6. - 29.7.2020)
Druhá panelová výstava nabídne všechny položky světového seznamu UNESCO Ruské federace a miniatury starých ruských krojů Pskovské oblasti. První část byla do 19.6. vystavena v Poslanecké sněmovně v Praze a v pondělí 29.6. od 16.30 hodin proběhne ve foyer Krajského úřadu JMK v Brně slavnostní zahájení obou částí výstavy s bohatým doprovodným programem, včetně vystoupení souboru Sudaruška a prezentací Festivalu ARS POETICA – Puškinův památník.
Obě výstavy jsou součástí mezinárodního festivalu DNY SLOVANSKÉ KULTURY 2020 (3.-13.9.2020). Podrobnější informace najdete na stránkách:
Těšíme se na setkání.
Ing. Jiří Králík, autor projektu
 

Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů