Učitelství ruštiny znovu v Jižních Čechách



Učitelství ruského jazyka a literatury se vrací na Pedagogickou fakultu Jihočeské univerzity
Po dlouhých letech se na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích znovu otevírá ruština jako studijní obor pro budoucí učitele na 2. stupni základních škol, a to v rámci bakalářského studijního programu se specializacemi i jako navazující magisterské studium. V obou studijních programech, bakalářském i magisterském, si uchazeč ve své přihlášce vybírá v libovolné kombinaci dvě rovnocenné specializace (dříve „studijní obory“), k ruskému jazyku si tedy může vybrat libovolnou druhou specializaci z těch, které jsou vypsány.
JČU LOGO.jpg
Od akademického roku 1989/90 vzhledem ke známým změnám ve výuce ruštiny na školách již učitelství ruštiny na naší Pedagogické fakultě nebylo dále nabízeno a v akademickém roce 1993/94 jsme otevřeli neučitelský (oproti zvyklostem čtyřletý) bakalářský obor Ruský a německý jazyk pro hospodářskou sféru, který jsme úspěšně nabízeli celou řadu let a poté byl vystřídán podobně zaměřeným bakalářským oborem Cizí jazyk pro evropský a mezinárodní obchod – ruský jazyk. Tyto obory absolvovala řada studentů z celé republiky, kteří pak našli dobré uplatnění především ve sféře ekonomiky, obchodu a podnikání.
Nyní se tedy vracíme k výuce ruského jazyka a literatury se zaměřením na vzdělávání na 2. stupni ZŠ a věříme, že o studium bude zájem alespoň takový, jako byl o dřívější neučitelské bakalářské obory. Přihlášky lze podávat od 1. 12. 2020 do 31. 3. 2021, podrobnější informace k přijímacímu řízení včetně údajů o otevíraných specializacích mohou zájemci získat na webu fakulty:
Těšíme se na nové studenty!
PhDr. Marta Vágnerová, Ph.D.
Oddělení ruského jazyka a literatury
Katedra slovanských jazyků a literatur PF JU v Českých Budějovicích

Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů