"RUSKÁ FLOTILA PLACHETNIC" JE NYNÍ V PLZNI



Instalace nové výstavy v Ruském centru při UJP ZČU. Profesionální fotografie zachycují jedinečné plachetnice a nádheru moří a oceánů při jejich plavbě. Výjimečné jsou záběry výuky a práce studentů při plavbě výukové lodi Sedov. Výstava potrvá od 3.1. do 31.3. 2022.
flotila_1_W.jpg
V Ruském centru při Západočeské univerzitě v Plzni byla zahájena nová výstava fotografií "Ruská flotila plachetnic" od profesionálního fotografa a novináře Valerije Vasiljevského. Je to soubor nádherných fotografií věnovaných flotile plachetnic, včetně výukových, Muzea Světového oceánu v Kaliningradě (Rusko).
flotila_4_W.jpg
Fotografie ukazují krásu moří a velkolepých plachetnic. Výstava bude v Ruském centru několik měsíců (do konce března 2022).
flotila_5_W.jpg
Ruské centrum pravidelně instaluje různé výstavy. Expozice "Ruská flotila plachetnic" je pokračováním výstavy malebných a mrazivých fotografií ruského severu „Vektor - Arktika“, která byla instalována v Ruském centru do konce roku 2021. Obě kolekce fotografií jsou zapůjčeny z Muzea Světového oceánu v Kaliningradě (Rusko).
Vlasta Klausová
vedoucí Ruského centra
flotila_2_W.jpg