ADVENTNÍ SETKÁNÍ V BRNĚ



Členové a příznivci Ruského kulturně osvětového spolku na Moravě a dalších spřátelených organizací se před Vánoci a novým rokem tradičně sešli ve svém oblíbeném klubu Na Křenové.
skupinka_W.jpg
Předsedkyně spolku, básnířka Ljubov Vondroušková vytvořila a přinesla oblíbený ruský novoroční pokrm s pozoruhodným názvem "sleď pod kožichem". Na internetu je odkaz s informаcí, že „slaneček pokoří všechny“.
Seljodka od paní Ljubov výborně vypadala a chutnala ještě lépe. Vzorky vánočního pečiva a dalších slavnostních jídel sebou vzali i další účastníci. Přinesli také ceny do tomboly a vlastní fotografie z mládí. Ty byly očíslovány a uloženy pod sklo. Následně se staly předmětem soutěže v hádání, kdo na desítkách let starých snímcích, pozná přítomné účastníky.
ljubov_W.jpg
fotkoneco_W.jpg
Zpívaly se ruské i české koledy a další vánoční i zimní písničky. Účastníci besedovali a dobrou vůli spolu měli.
A pak se šlo do středu Brna, kde se v těchto dnech konají hojně navštěvované vánoční trhy. Potěšili jsme se betlémem řezbáře Jiřího Halouzky z Jiříkova u Rýmařova, stojícího pod okny brněnské radnice. Pro vás, přátelé, přikládáme odkaz na Vánoční koledování z filmu Noc před Vánoci.
(vž)
Foto: Václav Žalud