OSLAVY MDŽ NA PARDUBICKU



Přátelé ze Svitav a Moravské Třebové, Ústí nad nad Orlicí a Chocně se sešli v pátek 8. března 2023, aby oslavili Mezinárodní den žen.
Ve Svitavách i v Ústí měli stejný nápad: pozvat na oslavy MDŽ také Kapesní kapelu Kapka - Danu Sokolovou a Petra Šimáčka z Chocně. Tam i tam začátek v patnáct hodin. Zvládlo se to. Ve svitavském sále zářily žluté květy zasazené do zeleně a odpoledne zahájil poetický program v podání členů Lidového divadla v režii předsedkyně Česko-ruské společnosti Mgr. Lidmily Kružíkové. Básně o maminkách výborně doplnili Dana a Petr svým hudebním vystoupením. K jejich písním se spontánně přidali všichni účastníci.
kruzikova_W.jpg
Vpravo Mgr. Lidmila Kružíková
V ústeckém sále zahájil program předseda ČRS Jaroslav Klášterecký. Přivítal hosta z Prahy Mgr. Jiřího Klapku, který přivezl účastníkům česko-ruské sborníky Z roztockých luhů a hájků. Pan Klapka vyprávěl, zpíval za doprovodu kytary a besedoval s účastníky milého odpoledne, v jehož závěru dorazila do Ústí i Kapela Kapka. Dana, Petr a Jiří nakonec zazpívali i pár písní společně.
kapka_W.jpg
Kapela Kapka
Byly to pěkné oslavy svátku, který si připomíná stále více lidí, a to je moc dobře. Mezinárodní den žen je světový svátek a tak by to mělo zůstat.
S. Nová