29. RUSISTICKÝ SEMINÁŘ OČIMA STUDENTA



Příjemné setkání, zajímavé příspěvky, milá společnost. Kdybych měl ve třech slovních spojeních vyjádřit své pocity a dojmy z celostátního rusistického semináře v Mohelnici, popsal bych je takto.
Během dvoudenního semináře (6.-7.10.2023) zazněla spousta nových informací a poznatků ze světa ruského jazyka, kultury a prostředí, Setkání bylo nesmírně obohacující, jak pro kantory tak i pro studenty, kteří právě prostřednictvím tohoto semináře mohou získat nové nápady, zkušenosti a v neposlední řadě motivaci.
Ačkoliv s Českou asociací rusistů spolupracuji již poměrně dlouho, na rusistickém semináři jsem byl letos poprvé, a jsem tomu velice rád. Setkání se zajímavými lidmi, posezení i společné zpívání bylo milým zážitkem. Stejně tak mě těšilo dozvídat se, co se letos v oblasti rusistiky odehrálo a co se podařilo. Rovněž mám radost, že ČAR se v současné době rozrůstá o nové členy, studenty a nastávající učitele ruského jazyka, pro které byl mohelnický seminář pomyslným okénkem do světa rusistů a zároveň výzvou pro další aktivity.
noc_W.jpg
Zleva Julie Veverková, Lenka Plucnarová, Jiří Klapka,
Broňa Šnytová, Zuzana Havelková a Milan Macháček
Musím připojit poděkování - děkuji všem milým kolegům za krásné příspěvky, ze kterých jsme se dozvěděli mnoho, pro nás nových, věcí. Díky též Mgr. Jiřímu Klapkovi za dlouhodobou inspiraci. Velký dík patří také Mgr. Šárce Miketové, která zajistila prostory pro konání semináře a skvěle jej zorganizovala. Navíc se po celou dobu konání o nás všechny tak obětavě starala, že jsme si lepší podmínky snad ani nemohli přát.
Staré slovanské přísloví říká, že každý zážitek jednou pomine, a proto se musí za čas zopakovat. Proto se už teď moc těším na další milá setkání, a věřím, že budou brzy!
Bc. Vojtěch Antoš,
PdF MU Brno
Foto: Ondřej Pražák